Graduering i Tosan

Som nybegynder inden for taekwondo sporten, begynder eleverne med et hvidt bælte. Det symboliserer ”renhed” og ”uskyld”, og er et udtryk for, at ”du er på vej”, men endnu har meget at lære. Gennem jævnlig træning udvikler du dig både teknisk, fysisk og mentalt, og vedligeholder samtidig dét du allerede har lært. For at sikre, at taekwondo eleverne har et vist sportsfagligt niveau før de avancerer til næste bæltegrad, afholdes jævnlige bælteprøver, gradueringer. Herved beviser man sin nyerhvervede viden over for et panel af sortbæltegraduerede trænere og instruktører.

Tosan forsøger vi løbende at tilgodese de elever, der har dygtiggjort sig til at kunne bestå den næste bælteprøve ved at afholde cirka 3-4 gradueringer om året. Eleverne indstilles til graduering af deres højest graduerede træner, og der skal minimum gå 3 måneder mellem hver graduering.

Selve gradueringen foregår i en afslappet, men koncentreret atmosfære, der følger de opsatte regler fra DTF, Dansk Taekwondo Forbund.


Andre nyttige oplysninger

Det koster kr. 150,- pr. graduering. Desuden kr. 100,- hvis du skal have nyt bælte.

Du skal møde i klubben (se tidspunkt i klubben) hvor du aflevere dit taekwondo pas, betaler og klæder om så du er parat.

Vi starter med en opvarmning og ½ time efter starter selve gradueringen. Gradueringslængden afhænger af flere faktorer og kan vare op til ca. 3 timer. For nybegyndere er varigheden sjælden over én time.

Gradueringen må ikke overværes af pårørende, der til gengæld kan hygge sig i caféen imens.

Din Dobog (taekwondo træningsdragt) skal være ren og pæn ved gradueringsstart. Klubmærket skal bæres på venstre bryst. Som ved almindelig træning skal en eventuel t-shirt under din Dobog være hvid. Smykker må ikke bæres i Dojang’en (træningssalen).

Da man ikke må forlade Dojang’en under gradueringen, er det tilladt, og anbefalelsesværdigt, at medbringe en vandflaske.